Mesto u kome su arheologija i zabava jedno

11:46
Xcaret. Meksiko. Karibi. Džungla. Maje. Adrenalin. Zabava. 

Xcaret, eko - arheološki park na obalama Karipskog mora, 75 kilometara južno od Kankuna, je mesto u kome se spajaju meksička tradicija i kultura drevnih Maja u više od 50 uzbudljivih atrakcija koje će vas ostaviti bez daha. Park je osmišljen kao kombinacija zabave i sticanja znanja o načinu života drevnih naroda i upoznavanja sa prirodom. Naziv je dobio po istoimenom arheološkom nalazištu u blizini. Još osamdesetih godina prošlog veka jedan privrednik je zakupio 5 hektara zemljišta na prostoru današnjeg parka. Ubrzo, kada je počeo da čisti i priprema prostor koji je kupio shvatio je da se ispod površine nalazi nešto neverovatno - podzemne jame nastale urušavanjem plafona pećine radom podzemne rečne erozije, stare nekoliko miliona godina. Odmah je uočio turistički potencijal i rešio da iskoristi neverovatne prirodne oblike tako što će otvoriti zabavni park. Ubrzo je nastala saradnja sa Nacionalnim institutom za arheologiju i istoriju sa ciljem obnove ostataka piramida i objekata iz vremena Maja koji su pronađeni na tom području.

Glavna atrakcija parka jeste podzemna reka kroz koju ljudi mogu da plivaju ili rone ispod parka i koja se završava ulivanjem u Karipsko more. Naravno to nije sve.. Xcaret je poznat kao mesto gde se možete šetati kroz autentično selo drevnih Maja, gde možete plivati sa delfinima, učestvovati u meksičkim tradicionalnim plesovima, gledati predstave ili rodeo, uživati u preukusnoj hrani, posetiti Jaguar park ili videti nekoliko stotina godina stare i ogromne kornjače. Takođe park ima svoj šoping centar gde možete kupovati, akvarijum sa hiljadama raznovrsnih morskih stvorenja, botaničku baštu i čuveni Butterfly Pavillon - mesto u kome možete videti stotine različitih leptirova iz celog sveta.
  
Photos: http://www.xcaret.com/

You Might Also Like

3 коментара

 1. Izgledaju kao jako lijepa i privlačna turistička mjesta. Super post :) ♥

  IlvaMagicalWorld

  ОдговориИзбриши
 2. Ako ikada budem išla u obilazak sveta, ovo mesto će morati da bude među prvima na listi za obilazak. :) Stvarno divan post, draga, svaka čast! <33

  Marsyly

  ОдговориИзбриши
 3. Ovo mesto svakaki uzgleda neverivatno lepo!
  Hvaka sto si nas upoznaka s anjim :D
  Teen Queen

  ОдговориИзбриши

Radujem se svakom komentaru koji mi ostavite! :)

Subscribe