First snow in Belgrade

10:00


Dočekasmo i taj prvi beli pokrivač. Volim taj zvuk života kada napada sneg. 
Sedim u svom toplom domu, pijem prvi snežni čaj da me zagreje. Do mene dopire snažan zvuk motora, pokrenut jakim stiskom vozačeve noge, letnje gume šlajfuju. Ispred zgrade dva čoveka čiste sneg. Lopate grebu trotoar dok njih dvojica pričaju o Božiću koji dolazi. U tom dolazi baka sa trećeg sprata i donosi im kuvano vino da se zagreju. Malo dalje, dvoje dece prave sneška belića sa ocem. Majka pažljivo posmatra i fotografiše svaki njihov pokret i osmeh. Tri čoveka guraju kola svog prijatelja kako bi mu pomogla da se iskobelja iz dubokog snega. Jedan deka vuče sanke a na njima, sa osmehom, sedi jedna mala devojčica sa crvenom kapicom i rumenim obrazima. Iza trči njen stariji brat, skroz zamotan u plavi šalić, samo mu se oči vide. On nosi kviska i zasmejava je. Polako se oblačim i krećem u akciju. Vreme je da za par snežnih fotkica. Već koračam hladnim ulicama. Čujem sneg kako mi kvrcka pod nogama. Vetar mi baca pahulje u lice. Osećam kako mi se prsti na rukama koče. Pravim par fotografija. Butine ne osećam. Ali ga volim. Volim ga jer zbližava ljude. Jer nas navodi da udružimo snage i pobedimo ga uz kuvano vino, jer nas okuplja kao porodicu i stvara nam uspomene, jer nam pokazuje da smo tu jedni drugima kad treba da se ''pogura'' kroz život, jer nam pokazuje sve čarolije dečijeg uživanja na sankama i ljubav prema bližnjima. Samo neka pada!So this is how first snow looks like here in Belgrade. I mean around my street :) Tomorrow I will go in the city center so I will make more photos :) It was really cold outside. Freezing! But work hard, play hard, right? I walked around my neighborhood and this is what I saw. I love how snow connect people in my town. :)


You Might Also Like

8 коментара

 1. U Beogradu je bas napadalo. I kod nas je prvi snegg, konacno vise! Svidja mi se tvoj uvod. ♥Prva fotka je savrsena
  NOVO NA BLOGU!

  ОдговориИзбриши
 2. Iz meni nekog nepoznatog razloga prestala sam da komentarišem postove, ne samo tvoje već većinu postova koje objavljuju moje omiljene blogerke. Iako ne komentarišem više toliko tvoje postove znaj da svaki pročitam i da ti se zaista divim na svakom postu koji si do sada objavila. Fotografije su prosto predivne! Sneg je nešto što sam skoro mesecima isčekivala i sada se trudim da u svakoj sekundi uživam u njegovim čarima. Vrhunski post Andrijana, svaka ti čast! :)

  Posetite moj blog ----> Style On First Place ♥!

  ОдговориИзбриши
 3. Fenomenalan post,slike su predivne :)

  http://fashionawakebyb.blogspot.com/

  ОдговориИзбриши
 4. Fotografije su neverovatne. I u mom gradu je sneg bas napada. Nista lepse od knjige i tople kafe u ovim zimskim hladnim danima :) <3

  ОдговориИзбриши
 5. Slike su savršene kao i uvod,skroz sam se uživila.Kod mene je isto prvi snijeg,ali nema ga puno.Padao je preko noći i zabijelio kraj,ali poslije njega je došla kišica i napravila bljuzgavicu i uzrokovala da pola snijega nestane.

  http://lmpositiveworld.blogspot.com/


  ОдговориИзбриши
 6. U mom malom gradu je baš napadalo snega. Fotografije su predivne. Ja sam juče bila kod bake u selu, tamo je sneg do kolena ♥

  http://svetjednedevojcice.blogspot.rs/

  ОдговориИзбриши
 7. Slike su vrhunske!!!

  cupcakeslife012.blogspot.com

  ОдговориИзбриши

Radujem se svakom komentaru koji mi ostavite! :)

Subscribe