Amazing places: Hallstatt, Austria

09:30Guglam tako i naletim na sliku Halštata i odjednom me prođu neki žmarci. Naravno da sam hiljadu puta čula za ovo mesto i naravno da je to potpuno normalno za jednog geografa koga sve zanima, svaki kutak planete. Znam da su neki od vas takođe čuli za Halštat. Ali predpostavljam da većina nije, zar ne? Pa čuli ili ne čuli još uvek...osuđeni ste da danas, ovde, vidite jedan od najlepših prizora ne samo Austrije, Evrope..već i sveta! Čuvam ovo mesto na svojoj ''listi za posetiti'' za neke dane posle 40te..Verujem da će mi tada biti najimpresivnije!
P.s. ako neko želi da mi uplati i sada, nema frke, krećem iz ovih stopa!! ;)


Ovim postom započinjem seriju postova pod nazivom Amazing places u kojima ću vam pokazati najlepše kutke naše planete, za koje sam ja čula. Nadam se da će neki od ovih postova biti inspiracija za neka vaša putovanja i neke vaše savršene trenutke! Bilo bi mi drago da ovde pronađete inspiraciju! :)


Halštat je malo selo u austijskim Alpima, odvajkada poznato po soli. Čak i sam naziv grada Hallstatt znaši grad soli. Na osnovu nekih istraživanja, u ovom  području, nalazište soli su iskorišćavana još 5 vekova pre Hrista. Nalazišta prirodne soli omogućili su postanak i razvoj ovog sela, koje se generalno nalazi u negostoljubivim predelima Alpa. Čak je postojao i period ''Halštatske kulture'' od 800. do 400 godine pre nove ere. Sve do 19. veka ovom mestu se moglo prići samo čamcem, preko jezera Halštat ili uzanom stazom kroz planinz. Danas, ovo mesto ima manje od 1000 stanovnika. Industrija soli i turizam su glavni pokretači ovog božanstvenog mesta koje se još od 1997. godine nalazi na UNESCO listi Svetske baštine.

Photos: Pinterest
So today I started series of post with name Amazing places! This is the first post. I will try to present you amazing parts of the planet Earth and try to teach you something and also inspire you to travel on some awesome locations! Let me know if you have visited Hallstatt already! And if you haven't ...would you like now?? :)

You Might Also Like

10 коментара

 1. Fantastic place, indeed!

  http://beautyfollower.blogspot.gr/

  ОдговориИзбриши
 2. Nisam geograf i ne zanima me ništa u vezi toga. Ali ovaj grad je toliko prelep, nisam znala da postoji nešto ovako. Divno.


  Smoothieglam.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 3. Absolutely amazing pictures, thank you for sharing , I truly love it.

  xxx

  www.noragouma.com

  ОдговориИзбриши
 4. Iskreno,nikad nisam čula za ovo mesto,ali tako je lepo ♥♥ Koliko izgleda božanstveno,pomalo izgleda i zastrašujuće. ☺☺

  ОдговориИзбриши
 5. Mnogo mi se dopada ovo mesto! Prosto ne mogu da se nagledam ove lepote. Savršenstvo, jednom rečju. Baš bih volela da posetim ovo divno selo u bliskoj budućnosti. Predivne slike! <3333

  http://styleonfirstplace.blogspot.com/

  ОдговориИзбриши
 6. Nisam cula za ovo mesto ali izgleda prelepo!Odlican post! ;D
  Posetite moj blog,novi post je tu --- http://sofija1837.blogspot.com/

  ОдговориИзбриши
 7. Ovo je divno mesto! Cak sam slike preuzela na komp! Bas bih volela da posetim to selo!

  sandrin-kutak.blogspot.com

  ОдговориИзбриши
 8. Amazing pictures kiss

  http://denimakeup95.blogspot.it/

  ОдговориИзбриши
 9. Prošle zime sam posetila Halštat, predivno, magično mesto!

  ОдговориИзбриши

Radujem se svakom komentaru koji mi ostavite! :)

Subscribe